boom uitzoeken

Maak een afspraak

Boom uitzoeken op locatie?
Logo Kiyoh
9.3/10
“Vandaag de Olijf pom pom ontvangen. Ziet er prachtig uit!”
“Ruime keuze uit verschillende soorten prachtige mediterrane bomen! Fijn op de hoogte gehouden van nieuwe levering bomen...”
“Super en snel geregeld en geleverd!!”

Groenblijvende bomen

In de winter is het fijn om groenblijvende bomen in de tuin te hebben. Ze zorgen enerzijds voor wat kleur in je tuin, maar kunnen daarnaast ook erg functioneel zijn. Deze bomen zijn geschikt als windscherm of voor het verminderen van inkijk in je tuin. Er zijn diverse bomen die goed passen in het Nederlandse klimaat. Bekijk vast onze groenblijvende olijfbomen en steeneiken:

Aanbod groenblijvende bomen

Bij BoomNL hebben we een ruim aanbod aan groenblijvende bomen.  De meest bekende bomen zijn de steeneik (Quercus ilex), de olijfboom (Olea europaea) en de glansmispel (Photinia Red Robin). Deze bomen zijn beschikbaar in verschillende maten. Zo heeft BoomNL voor iedere tuin, groot of klein, een geschikte variant. 

groenblijvende bomen

Variatie in de tuin

Door te variëren met verschillende planten, bijvoorbeeld in structuur, grootte en kleur, maak je een tuin extra interessant. Zorg er daarnaast voor dat je planten en bomen kiest die niet allemaal in dezelfde tijd van het jaar bloeien. Zo kun je het hele jaar door van een mooi uitzicht genieten. Wist je dat er ook groenblijvende bomen zijn die als haag gekweekt worden? Ook op die manier kun je volop variëren bij het inrichten van jouw tuin!

Snoeien en aanplanten

Groenblijvende bomen kunnen het hele jaar geplant worden en groeien op vrijwel alle grondsoorten. Over het algemeen zijn dit type bomen eenvoudig te snoeien en vereisen ze weinig onderhoud. Je kunt dit type bomen of hagen het beste tussen maart en september snoeien. Wanneer je dit in de herfst doet kunnen ze in de winterperiode mogelijk vorstschade oplopen.

Groenblijvend en bladhoudende bomen

Wanneer je kiest voor een groenblijvende boom, dan is deze bladhoudend. Het is echter niet zo dat alle bladhoudende bomen ook altijd groen blijven. De beuk (Carpinus betulus) bijvoorbeeld is wel bladhoudend, maar verkleurt bruin in de herfst. De bladeren sterven dan af, maar blijven tot het voorjaar aan de beuk. Het is dus goed om vooraf te bepalen waar uw voorkeur naar uitgaat. 

Groenblijvende boom kopen?

Afhankelijk van de grootte van je tuin, budget en wensen heb je bij BoomNL keuze uit diverse groenblijvende bomen en hagen. Wij leveren de beste kwaliteit bomen voor een zeer scherpe prijs. Zoek je hulp bij het plaatsen van de bomen? Ook daar helpen we je graag mee op weg. Daarom koop je bij BoomNL.