boom uitzoeken

Maak een afspraak

Boom uitzoeken op locatie?
Logo Kiyoh
9.3/10
“Vandaag de Olijf pom pom ontvangen. Ziet er prachtig uit!”
“Ruime keuze uit verschillende soorten prachtige mediterrane bomen! Fijn op de hoogte gehouden van nieuwe levering bomen...”
“Super en snel geregeld en geleverd!!”

Groenblijvende leibomen in de winter

Ben je op zoek naar groenblijvende leibomen die ook in de winter groen blijven? Dan is een groenblijvende leiboom wellicht een goede optie voor je tuin. De groenblijvende leiboom geeft het hele jaar door privacy en is daardoor een populaire boom in Nederland. BoomNL biedt verschillende soorten leibomen aan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de ijzerhout en de amberboom. Alle bomen hebben hun eigen kenmerken en voor- en nadelen.

Leiboom bladhoudend

Voordat je een leiboom aanschaft, is het goed om te bedenken waarvoor je de leiboom wilt inzetten. Kies voor een bladhoudende leiboom als u privacy wilt of een ongewenst uitzicht wilt afdekken. Je kunt dan het beste kiezen voor leibomen die goed dichtgroeien en die het hele jaar door hun blad behouden.

Leiboom groenblijvend

groenblijvende leibomen

De sierwaarde van de boom kan ook een reden zijn om voor leibomen te kiezen. Met een groenblijvende leiboom kun je zelfs in de winter genieten van groen in de tuin. Alle leibomen bij BoomNL worden met een houten rek geleverd. Vanwege de vaste breedte van de rekken is het handig om de afstand waarover de leibomen komen te staan, vooraf op te meten. Zo weet je precies hoeveel leibomen je moet aanschaffen voor de tuin.

Leiboom wintergroen

Leibomen functioneren goed in het Nederlandse klimaat. Wel is het goed om een wintergroene leiboom op een beschutte plek in de tuin te plaatsen. Over het algemeen zijn de wintergroene leibomen gevoeliger voor strenge vorst dan de bladverliezende leibomen. Vind je het geen probleem dat de boom in de winter zijn blad verliest en wil je in de winter geen risico lopen dat de boom schade oploopt door vorst? Dan raden we aan om voor een bladverliezende leiboom te gaan. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de haagbeuk of de amberboom. We zien ook vaak dat de bladverliezende leibomen makkelijker dichtgroeien dan wintergroene leibomen. Dit heeft te maken met de groeisnelheid van de bomen.

Vragen en advies over groenblijvende leibomen

Heb je vragen over onze groenblijvende leibomen of advies nodig voor je tuin? Of wil je meer weten over het kopen van een leiboom? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Dat kan per email of telefonisch. Je bent ook altijd welkom bij onze kwekerij in Rhoon. Hier kun je alle leibomen zelf bekijken en een goede indruk krijgen van de diverse soorten en maten.

Of ontdek nu alle groenblijvende leibomen