boom uitzoeken

Maak een afspraak

Boom uitzoeken op locatie?
Logo Kiyoh
9.3/10
“Vandaag de Olijf pom pom ontvangen. Ziet er prachtig uit!”
“Ruime keuze uit verschillende soorten prachtige mediterrane bomen! Fijn op de hoogte gehouden van nieuwe levering bomen...”
“Super en snel geregeld en geleverd!!”

Leiboom kopen

Leibomen zorgen voor een strakke tuinafscheiding

Leibomen zijn erg gewild in onze tuinen. Een natuurlijke afscheiding die zorgt voor beschutting en privacy. Wil jij ook graag een prachtige leiboom kopen? Lees meer over leibomen en bekijk het assortiment.

Bekijk onze Leibomen

Ontdek alles over de juiste leiboom om voor in je tuin te kopen:

Leiboom kopen
  1. Bestaande soorten leibomen
  2. Groenblijvende (wintergroene) leibomen
  3. Bladverliezende leibomen
  4. De prijs van leibomen
  5. Grote leibomen
  6. Kleine leibomen

De mooiste en meest frisse leibomen koopt u eenvoudig bij BoomNL. Koopt u een leiboom dan koopt u een absolute leider. Dankzij het bomenrek wijst u de leiboom die nu ongeveer twee meter hoog is de weg naar boven. U beslist hoe de boom gaat groeien. Ideaal omdat u weet dat een leiboom weinig ruimte nodig heeft. 

Uw leiboom is het lijdend voorwerp waarvan u een prachtige mooie en smalle tuinafscheiding maakt. Een leiboom is geen boomsoort. Maar met de juiste rekken maken we van heel wat opgaande bomen een leiboom. We leiden de natuurlijke vorm en kweken de leivorm die u zoekt.

We verkopen vooral leibomen vanaf twee meter (200 centimeter). Maar u kunt altijd een leiboom op maat krijgen. Net iets groter of kleiner. Net een dikkere of smallere stam. Breng een bezoek aan onze kwekerij om zelf uw ideale leiboom uit te kiezen.

Wijs uw tuinafscheiding de weg met de leiboom die bij u past! De meest leibomen hebben we altijd op voorraad.

prachtige leiboom kopen

Leibomen van BoomNL

De soorten leibomen van BoomNL

Zoekt u een groene eyecatcher voor in uw tuin? Dan koopt u een leiboom. Er zijn enorm veel soorten leibomen. Het woord leiboom is ook geen boomsoort. Maar heel veel boomsoorten kunnen we wel opleiden tot leiboom. Een grote vereiste aan een boomsoort is dat we de takken vlak en recht (naar boven) kunnen laten groeien.

We scheiden twee verschillende leibomen:

  1. De groenblijvende leibomen die het hele jaar zomergroen en wintergroen zijn. Dat zijn bladhoudende leibomen die hun bladeren in de herfst niet kwijtraken.
  2. De bladverliezende leibomen die hun bladeren wel kwijtraken.

Groenblijvende (wintergroene) leibomen kopen die hun blad behouden

De olijfwilg is de eerste groenblijvende leiboom. De hele week groen. Het hele jaar groen en het hele jaar leverbaar. De mooie zilverbes kan tegen het hele Nederlandse weer. Van wind tot zure regen tot zeezout. Daarom is hij onze favoriete groenblijvende leiboom.

De Red Robin of de Glansmispel is de hele winter een siervolle eyecatcher. Onze leiboomfavoriet. Wat dacht u van de rode kleine puntjes die goed opvallen? Een prachtige struik waar u en uw buren graag naar kijken die groeit tot 250 centimeter hoogte!

De Japanse Kardinaalsmuts (uit inderdaad Japan) is niet rood maar geel. Een boom die heel subtiel in de herfst opvalt met witte kleine bloempjes. Een laatbloeier dus. En de Kardinaalsmuts is een leiboom die weinig aandacht en onderhoud van u vraagt. Simpel en makkelijk. Een leiboom die zich heel goed beschermt en verdedigd tegen de vorst door zijn bladeren te laten hangen. Is de vorst weg dan lijkt het alsof hij weer compleet nieuw is. Echt winterhard dus.

En dan hebben we nog de Steeneik. Een twijfelende winterhard. Een boom die u steeds meer ziet. En niet voor niets. Een boom die u kunt snoeien in bijna elke vorm die u maar mag wensen. Een boom die Middellandse Zee typeert en wel 25 meter hoog kan worden! In het voorjaar is deze leiboom goud: te zien aan de goudgele knoppen. En vergeet niet te letten op de vaste leerachtige blaadjes en takjes.

Bladverliezende leibomen

Bladverliezende leiboom IJzerhout

De haagbeuk (de carpinus betulus) laat uw tuin groen kleuren in de winter. Hij is geen gewone haag. Een unieke haagbeuk die overal in Nederland groeit. Van dikke klei tot löss zand. In zijn jeugd kan de haagbeuk elke vorm aannemen die u zoekt. Een kegel of een piramide. Rechthoekig of vierkant. Wat kiest u? De haagbeuk wordt in de herfst wat geler en gaat vervolgens verdorren. De verdorde blaadjes blijven aan uw haagbeuk hangen. De bruine blaadjes blijven hangen tot de lente en vallen pas als de haagbeuk opnieuw uitloopt.

De bladverliezende IJzerhout is een boom uit het verre Perzië. Een boom waarvan het hout ijzersterk is. De hartvormige bladeren van de IJzerboom krijgen in de herfst de kleuren geel tot scharlakenrood. De IJzerhout is al vanaf het begin een kleine en compacte boom. Maar de boom kan wel vijf tot zeven meter worden! Hoog genoeg? Dat duurt even maar uiteindelijk krijgt u een volledig afgesloten tuinafscheiding.

De bladverliezende Amberboom staat ook bekend om zijn prachtige kleuren in de herfst. Een van de mooiste herfstbomen die u kunt bedenken. En dan vergeten we de typische ambergeur nog. Kies hem als boom of bolvormige struik.

De prijs van een leiboom

Wat kost een leiboom? Een groenblijvende leiboom begint bij €95,00. Bekijk onze webshop voor de actuele voorraad en bijbehorende prijzen.  

Kleine leibomen

Kleine olijfwilg

Elke leiboom kunt u klein en groot kopen. Is een normale leiboom eigenlijk al te groot voor uw doel? Met een van onze leiboompjes maakt u een lelijke schutting mooi. Net als een oude schuurmuur of de muur van uw woning. Dankzij elke leiboom fleurt uw woonomgeving helemaal op. Bijvoorbeeld dankzij de kleine olijfwilg, de kleine Red Robin, de kleine Steeneik of een jonge IJzerhout. U bent zelf verantwoordelijk voor het klein houden van uw leiboom. Maar de grootte van het leirek bepaalt de grootte van uw leiboom. Door onze juiste leirekken blijft uw leiboom ook in de toekomst net zo groot als nu. En dat is toch een ideaal voordeel?

Grote leibomen

Grote leiconifeer

Bij ons koopt u ook volwassen en grote leibomen. De grote jongens zijn dus direct aanwinst voor uw tuin. Een grote leiboom staat synoniem voor schaduw en privacy. Een volwassen leiboom zorgt dat licht tegen wordt gehouden. Geen felle zon op uw terras meer. En de buren kunnen vanaf hun tuin of vanaf hun balkon niet meer zomaar in uw tuin kijken. Dankzij onze leibomen voelt u zich daadwerkelijk thuis in uw tuin. Kom daarom bestellen bij dé specialist in grote leibomen! Wij hebben het slimme voorsnoeiwerk voor uw privacy al gedaan.

Leibomen planten

Wij bezorgen de leiboom. Het planten doet u zelf. Maar gelukkig is dat heel eenvoudig. Met onze stevige ondersteuning hoeft u alleen nog maar een goed gat te graven.

Leibomen in onze eigen kwekerij

Wilt u een leiboom rechtstreeks uit de kwekerijen van een van onze hoveniers kopen? Dat kan! We werken samen met echte hoveniers. Dat betekent alleen maar leibomen die gegarandeerd groeien. Laat u leiden door de kennis die u verzekert van de beste leiboom.

leiboom kopen

Bestel uw leiboom online

Dat doet u natuurlijk bij BoomNL! Kies de leiboom die bij u past. Groenblijvend. Bladhoudend. Of toch bladverliezend. U kiest. Of toch alle drie? Zoekt u toch nog advies? Laat u zich dan door onze hoveniers leiden naar de juiste leiboom. De mooiste en zonbeschermende leibomen met groeigarantie vindt u BoomNL.

Leiboom bestellen

Wat vindt u van de volgende leibomen uit ons assortiment?