boom uitzoeken

Maak een afspraak

Boom uitzoeken op locatie?
Logo Kiyoh
9.3/10
“Vandaag de Olijf pom pom ontvangen. Ziet er prachtig uit!”
“Ruime keuze uit verschillende soorten prachtige mediterrane bomen! Fijn op de hoogte gehouden van nieuwe levering bomen...”
“Super en snel geregeld en geleverd!!”

Olijfboom in de winter

olijfboompje

Een olijfboom in de winter. Is dat mogelijk? Wij vertellen je er graag meer over. De olijfboom (Olea europaea) is een winterharde boom die oorspronkelijk uit het Middellandse zeegebied komt. Afhankelijk van de standplaats kan de boom tot circa -10 graden Celcius vorst verdragen. De olijfboom is een geliefde boom in Nederland door zijn groenblijvende blad en zijn mediterrane uitstraling.

uit eigen kwekerij

Olijfboom winterhard

Is de olijfboom winterhard? In de winter is het belangrijk dat de olijfboom water kan blijven opnemen vanuit de grond. Het blad verdampt namelijk vocht, waardoor de boom constant vocht nodig heeft. De kluit mag dus niet dichtvriezen. Goede drainage door middel van hydrokorrels, kan een goede manier zijn om vorst bij de kluit tegen te gaan. Staat jouw olijfboom in een pot? Dan kun je hem het beste onder een overkapping zetten in de winterperiode. Daar krijgt de boom wel voldoende licht, maar kan hij wel vorstvrij staan. Heb je de olijfboom in de volle grond staan of staat de boom in een pot, maar kan deze niet naar beschutte plek? Dan is het goed om de boom te beschermen tegen langdurige kou en vorst. Dit kun je doen met noppenfolie, jute of een warmtekabel.

Het is goed om de boom te beschermen tegen langdurige kou en vorst

Olijfboom onderhouden

olijfboom blad

In principe hoeft een olijfboom niet gesnoeid te worden. Wil je hem toch iets meer terug in vorm brengen? Dan kun je hem in het voorjaar of rond oktober wat innemen. Snoei tot maximaal twintig centimeter van de stam. De takjes op de stam kunnen wel helemaal worden weggenomen. De olijfboom kan in alle grondsoorten overleven, zolang deze voedzaam en niet te nat is. Geef de boom in de zomer voldoende water, zeker als het warm is en de boom in zandgrond staat. Benieuwd naar meer verzorgingstips voor een gezonde olijfboom?

Winterharde olijfboom kopen

Bij BoomNL vind je een gevarieerd aanbod aan winterharde olijfbomen. Je kunt een olijfboom zowel online als offline bij ons kopen. Je bent altijd welkom in onze kwekerij in Rhoon om de perfecte olijfboom voor jouw tuin uit te zoeken. Ben je niet in de gelegenheid om langs te komen? Dan kun je ook gemakkelijk online een olijfboom kopen. Bestel je winterharde olijfboom met of zonder bijpassende plantenbak via onze webshop. Jouw bestelling wordt dan zo snel mogelijk thuis bij je afgeleverd. Bekijk ons assortiment olijfbomen en koop de boom die bij jouw wensen past.