boom uitzoeken

Maak een afspraak

Boom uitzoeken op locatie?
Logo Kiyoh
9.3/10
“Super en snel geregeld en geleverd!!”
“Goede website en mooie kwaliteit boom ontvangen tot voor de deur. Prettige ervaring”
“Boom besteld echter gewenste was niet meer leverbaar helaas. Keurig wat foto's ontvangen van alternatieven. Boom keurig...”

Olijfboom kopen

mini olijfje

Wil je graag een olijfboom kopen? Het liefst een winterharde boom voor in de tuin?
Wij zijn fan van de mediterrane boom en zien de olijfboom als een prachtige verfraaiing van uw tuin of balkon. Ondanks dat de boom het goed doet in een aangenaam klimaat overleeft deze ook prima in Nederland. Breng de mediterrane sfeer naar uw tuin met olijfbomen. Ontdek ons assortiment olijfbomen of lees meer over de onze verschillende olijfbomen.

Bekijk onze olijfbomen

uit eigen kwekerij

Waarom een olijfboom kopen bij BoomNL?

U wilt graag een kwalitatieve en gezonde olijfboom kopen waar u iedere dag van kunt genieten. Maar waarom zou u die olijfboom bij BoomNL bestellen? Wij geven u een paar goede redenen:

  • Alle bomen komen uit eigen kwekerij
  • Onze bomen zijn met de handgeselecteerd
  • Heeft u vragen neem dan contact met ons groenspecialisten op
  • U kunt uw eigen boom op locatie uitzoeken
  • Onze klanten geven ons gemiddeld een 9,3/10
  • We bezorgen gratis bij een bestelling vanaf 650 euro, anders slechts 29,95
Olijfbomen vinden en kopen!

Wij verkopen verschillende olijfbomen: de olea europaea

Wilt u alles over de groenblijvende olijfboom weten? Lees dan verder, dan weet u straks alles wat u moet weten over olijfbomen:

  1. Dit zijn onze Spaanse olijfbomen
  2. Kleine olijfbomen
  3. Grote olijfbomen
  4. Winterhoezen voor olijfbomen

Bij ons vindt u de mooiste olijfbomen. Een kwalitatieve en betaalbare olijfboom kopen via BoomNL is een goede keuze! De bomen van BoomNL zijn zo’n goede keuze omdat ze worden gekweekt in de eigen kwekerij in Spanje. Met de hand selecteren wij de beste exemplaren en verzenden ze naar onze kwekerij in Nederland. Als echte groenspecialisten weten wij wat ervoor nodig is om een sterke en gezonde olijfboom te kweken. Doordat er geen tussenhandel is, betaalt u daarom een heel nette prijs voor onze prachtige olijfbomen.

Onze olijfbomen kopen?

Spanje is het land waar voor ons gevoel bijna altijd de zon schijnt. Olijfbomen doen het uitstekend in dat klimaat. Hoe ze eruit zien danken ze aan het heerlijke Spaanse weer. En daarom kopen en verkopen we de boom die wij in het Nederlands olijfboom noemen (in het Latijn heet de boom olea europea).

Een winterharde boom met een geschiedenis voor uw tuin. Dat is de olijfboom! Een interessante boom die uw tuin ineens een andere uitstraling geeft. Groot of klein: de olijfboom is een boom die anders is dan andere bomen.

Geboren en getogen komt de olea europea uit de Zuid-Europese landen die zich in de grote plas genaamd de Middellandse Zee bevinden. Zonnetje erbij. Niet te veel regen. Niet te veel koude dagen in de winter. En voilà: de olijfboom voelt zich helemaal thuis in uw tuin.

Groenblijvende olijfboompjes voor buiten kopen

Zoekt u een olijfboom? Bij BoomNL vindt u meerdere olijfbomen in pot. Al die olijfbomen hebben we met de hand voor u uitgezocht en naar Nederland laten brengen. Door onze nauwkeurige selectie leveren wij olijfbomen in veel verschillende maten en vormen:

Klein olijfboompje kopen?

Mijn tuin is niet al te groot. En daarom zoek ik een kleine olijfboom. Gelukkig duurt het even voordat uw boom groot is. Onze Spaanse boom is namelijk geen snelle groeier. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze olijfboom. Een plant die u met veel water en goede mediterrane mest langzaam volwassen laat worden. 

Grote olijfbomen

Ik wil een iets grotere boom kopen. En dat kan. Zoals deze pon pon of deze meerstammige plateau. Want bij ons kunt u ook oude en volwassen olijfbomen kopen. Dat zijn bomen met een dikke stam en lange wortels.

Na ongeveer vijf jaar is uw kleine boom een grote volwassen boom geworden. En gaat hij vrucht dragen. In theorie wordt uw olijfboom veel ouder dan u en wij worden. Want hij kan honderden jaren oud worden.

Het vervoer is een verre reis van uw olijfboom

Waarom is het belangrijk dat we dit verhaal delen? Het belangrijkste onderdeel van uw olijfboom is de verplaatsing en het vervoer naar uw tuin. Olijfbomen zijn kwetsbare bomen en daarom verdient deze verhuizing aandacht. Uw boom moet een lange reis afleggen. Wij doen er alles aan om deze complexe verhuizing in goede banen te leiden.

Ontdek uw olijfboom

Winterharde olijfbomen kopen

Groen. Groener. Groenst. Een olijfboom is groen en blijft groen en grijs. Ook in de winter. Wist u dat een olijfboom in uw tuin in principe winterhard is? Tot -10 graden Celsius! Ook in de winter bent u trots op uw olijfboom. Wel adviseren we onze bomen vanuit onze potten voor het hele jaar in volle grond te zetten. Zo kan uw boom beter herstellen na lichte vorst.

Winterhoezen voor olijfboom

We hebben in Nederland een zeeklimaat. Dat betekent zachte winters. Koele zomers. En neerslag kan het hele jaar door. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het nooit vriest. Alleen juli en augustus zijn 100% vorstvrij. Het komt het ’s winters regelmatig voor dat het kwik onder nul zakt. Op een vorstdag daalt de temperatuur op een hoogte van anderhalve meter boven de grond onder vriespunt. Het vriest (volgens het KNMI) ongeveer 60 dagen in het jaar.

Uw olijfboom de winter door. Dat kan met een beschermhoes van BoomNL.

Dankzij de ritssluitingen is uw boom helemaal beschermt tegen regen en kou! En uw boom is nooit te klein of te groot voor één van onze winterhoezen.

We garanderen u een springlevende olijfboom in de kracht van zijn leven!

BoomNL

Olijfbloesem en eigen olijfjes

Verzorgt u uw olijfbomen goed? Dat betekent ook dat u uw boom goed beschermt tegen de vorst in de winter. Dan geven de olijfbomen die u straks bij ons koopt crèmekleurige bloemen! Dit is de basis voor de kweek van eigen olijven. Hoe verloopt dit proces? Uiteraard is het wachten op een warme zomer met de nodige zon. Een temperatuur van tenminste 25 graden moet het begin zijn van uw eigen olijven. Tegen het eind van de zomer. In het gunstige geval plukt u tegen het eind van de zomer uw olijven en laat u ze een paar weken drogen. Vervolgens kunt u genieten van uw eigen olijven, gekweekt in uw eigen tuin. De eerste olijven zullen groen zijn. Later kunt u ook zwarte olijven vinden. Heerlijke mediterraanse invloeden in uw achtertuin. Wie wil dat nou niet?

Uw olijfboom kopen bij BoomNL!

Overtuigd van de mooiste olijfbomen? Je olijfboom kopen gaat met BoomNL erg makkelijk. Bestel ‘m via onze webshop. Met onze bezorgservice leveren we de boom bij u in de tuin of op het balkon. U koopt veilig en vertrouwd onze handgeselecteerde olijfbomen.

Bestel vandaag nog uw olijfbomen online! En beslis wanneer we de bomen in uw tuin bezorgen.

Olijfbomen online bestellen

Ontdek hier onze meest verkochte olijfbomen voor uw tuin: