boom uitzoeken

Maak een afspraak

Boom uitzoeken op locatie?
Logo Kiyoh
9.3/10
“Snelle levering. (Sneller dan verwacht.). Goede navolging.”
“Red robin glansmispels gekocht, goede service en komen hun afspraken na. Zeker een aanrader om bij boomnl...”
“Wij hebben een cortenstalen planten bak besteld bij dit bedrijf. De bak was, omdat iedereen momenteel zijn...”

Olijfboom kopen

Wil je graag een olijfboom kopen? Het liefst een winterharde olijfboom voor de tuin?
Ontdek ons assortiment olijfbomen of lees meer over de onze verschillende olijfbomen.

Bekijk onze olijfbomen

Wij hebben verschillende olijfbomen te koop: de olea europaea

Wil je alles over de groenblijvende olijfboom weten? Lees dan verder, dan weet je straks alles wat je moet weten over olijfbomen:

  1. Dit zijn onze Spaanse olijfbomen
  2. Kleine olijfbomen
  3. Grote olijfbomen
  4. De prijs van olijfbomen
  5. Winterhoezen voor olijfbomen

Bij ons vind je de mooiste olijfbomen. Een kwalitatieve en betaalbare olijfboom kopen via BoomNL is een goede keuze!

De bomen van BoomNL zijn zo’n goede keuze omdat ze worden gekweekt in de eigen kwekerij in Spanje. Met de hand selecteren wij de beste exemplaren en verzenden ze naar onze kwekerij in Nederland. Als echte groenspecialisten weten wij wat ervoor nodig is om een sterke en gezonde olijfboom te kweken. Doordat er geen tussenhandel is, betaald u daarom een heel nette prijs voor onze prachtige olijfbomen.

Olijfbomen vinden en bestellen!
olijfboom kopen

Onze olijfbomen

Ver hier vandaan ligt het land dat Spanje heet. Een land waar voor ons gevoel bijna altijd de zon schijnt. Hoe ze eruit zien danken ze aan het heerlijke Spaanse weer. En daarom kopen en verkopen we de boom die wij in het Nederlands olijfboom noemen (en in het Latijn noemen ze die boom ook wel de olea europea).

Een winterharde boom met een geschiedenis voor uw tuin. Dat is de olijfboom! Een leuke boom die uw tuin ineens een andere uitstraling geeft. Groot of klein: de olijfboom is een boom die anders is dan andere bomen. Natuurlijk is geen enkele boom hetzelfde. Misschien gaat u wel elk jaar op vakantie richting onze Zuid-Europese buren. Zo komt de olijfboom voor jaren geleden tijdens vakantie in uw tuin.

Geboren en getogen komt de olea europea uit de Zuid-Europese landen die zich in de grote plas genaamd de Middellandse Zee bevinden. Zonnetje erbij. Niet te veel regen. Niet te veel koude dagen in de winter. En voilà: de olijfboom voelt zich helemaal thuis in uw tuin.

Groenblijvende olijfboompjes voor buiten kopen

Zoek je een olijfboom? Mooi! Bij BoomNL vindt u meerdere olijfbomen in pot. Al die olijfbomen hebben we met de hand voor u uitgezocht en naar Nederland laten brengen. En al die olijfbomen leveren we in veel verschillende maten en vormen:

Olijfboom-boomnl.nl

Klein olijfboompje kopen?

Mijn tuin is niet al te groot. En daarom zoek ik een kleine olijfboom. Gelukkig duurt het even voordat uw boom groot is. Onze Spaanse bomen is namelijk geen snelle groeier. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze olijfboom. Een plant die u met veel water en goede mediterrane mest langzaam volwassen laat worden. 

Grote olijfbomen

Ik wil een iets grotere boom kopen. En dat kan. Zoals deze pon pon of deze meerstammige plateau. Want bij ons kunt u ook oude en volwassen olijfbomen kopen. Dat zijn bomen met een dikke stam en lange wortels.

Na ongeveer vijf jaar is uw kleine boom een grote volwassen boom geworden. En gaat hij vrucht dragen. In theorie wordt uw olijfboom veel ouder dan u en wij worden. Want hij kan honderden jaren oud worden.

Wat is de prijs van een olijfboom bij BoomNL?

Kleine olijfboompjes

Bij ons vindt u geen olijfbomen met korting. Bij ons vindt u niet de kiloknallers. Maar bij ons vindt u wel een verantwoord en gevarieerd assortiment aan olijfbomen. En die zijn te koop! We gaan voor kwalitatieve olijfbomen die garantie bieden voor vele jaren.

U kent het wel. U wilt een boom kopen. Maar die boom staat nog niet bij u in de tuin. Dat komt omdat een olijfboom als elke boom zich normaal gesproken niet verplaatst. Hij blijft staan op zijn eigen vertrouwde en toegewezen plaats. Hij wil blijven staan op zijn eigen plek.

Maar goed. U wilt hem graag hebben. We hebben hem al voor u goedgekeurd. Toen heeft uw olijfboom heeft een prijskaartje van ons ontvangen. Nu gaan we hem voorbereiden op u en uw tuin. Dat doen we niet zomaar. De olijfbomen van BoomNL zijn goed onderhouden. Zo hebben onze olijfbomen extra mest gehad en zijn ze vaak gesnoeid. Meer en vaker dan thuisblijvende olijfbomen.

Het vervoer is een verre reis van uw olijfboom

Waarom is het belangrijk dat we dit verhaal delen? Het belangrijkste onderdeel van uw olijfboom is de verplaatsing en het vervoer naar uw tuin. Olijfbomen zijn is kwetsbare bomen en daarom verdient deze verhuizing aandacht. uw boom moet een lange reis afleggen. Hij gaat van warm naar koud en het weer is wisselvallig. En daarom gaan olijfbomen regelmatig dood voordat hij in Nederland aankomt. Wij doen er alles aan om deze complexe verhuizing in goede banen te leiden. Zodat u er niets van merkt.

Ontdek uw olijfboom

Een gezonde olijfboom

Dat is een boom die fris en fruitig is. En daardoor is uw boom bijna gegarandeerd niet gevoelig voor ziektes.

We zijn niet graag ziek. Uw olijfboom ook niet. En daarom is het kritisch kijken naar olijfbomen zo belangrijk. En de juiste keuze is de beslissende factor van een olijfboom waar u wel of geen plezier van hebt. Want we maken veilige keuzes. Zo verkopen we alleen maar ziekteongevoelige olijfbomen. U kunt uw olijfboom altijd gezonde mest als medicijn geven. Maar bij een dure olijfboom laat zien dat u beter kunt voorkomen dan genezen…

Dat willen we allemaal voorkomen met uw olijfboom. En daarom zijn we zo voorzichtig met elke olijfboom. Maar dat kost wel veel tijd en energie. En helaas ook geld. Daarom is een olijfboom niet de goedkoopste boom. Bekijk ons ruime assortiment olijfbomen inclusief actuele prijzen.

We garanderen u een springlevende olijfboom in de kracht van zijn leven!

Winterharde olijfbomen kopen

Groen. Groener. Groenst. Een olijfboom is groen en blijft groen en grijs. Ook in de winter. Wist u dat een olijfboom in uw tuin in principe winterhard is? Tot -10 graden Celsius! Ook in de winter bent u trots op uw olijfboom. Wel adviseren we onze bomen vanuit onze potten voor het hele jaar in volle grond te zetten. Zo kan uw boom beter herstellen snel na lichte vorst.

Winterhoezen voor olijfboom

We hebben in Nederland een zeeklimaat. Dat betekent zachte winters. Koele zomers. En neerslag stabiel het hele jaar door. Maar dat betekent natuurlijk niet dat het nooit vriest. Alleen juli en augustus zijn 100% vorstvrij. Het komt ’s winters regelmatig voor dat het kwik onder nul komt. Op een vorstdag daalt de temperatuur op een hoogte anderhalve meter boven de grond onder vriespunt. Het vriest (volgens het KNMI) ongeveer 60 dagen in het jaar.

Uw olijfboom de winter door. Dat kan met een beschermhoes van BoomNL.

Dankzij de ritssluitingen is uw boom helemaal beschermt tegen regen en kou! En uw boom is nooit te klein of te groot voor één van onze winterhoezen.

Olijfbloesem en eigen olijfjes

Stel dat u uw olijfbomen goed verzorgt. Dat u uw boom goed beschermt tegen de vorst in de winter. Dan geven de olijfbomen die u straks bij ons koopt gratis crèmekleurige bloemen! Dit is de basis voor de kweek van eigen olijven. Hoe verloopt dit proces? Uiteraard is het wachten op een warme zomer met de nodige zon. Een temperatuur van tenminste 25 graden moet het begin zijn van uw eigen olijven. Tegen het eind van de zomer. In het gunstige geval plukt u tegen het eind van de zomer uw olijven en laat u ze een paar weken drogen. Vervolgens kunt u genieten van uw eigen olijven, gekweekt in uw eigen tuin. De eerste olijven zullen groen zijn. Later kunt u ook zwarte olijven vinden. Heerlijke mediterraanse invloeden in uw achtertuin. Wie wil dat nou niet?

Koop online uw olijfboom bij BoomNL!

Overtuigd van de mooiste olijfbomen? Je olijfboom kopen gaat met BoomNL erg makkelijk. Bestel ‘m via onze webshop. Bestel je voor meer dan €650? Dan bezorgen we jouw bestelling gratis in de tuin of bij je thuis! Je koopt veilig en vertrouwd onze handgeselecteerde olijfbomen.

Bestel vandaag nog je olijfbomen online! En beslis wanneer we je bomen in de tuin bezorgen.

Olijfbomen online bestellen

Ontdek hier onze veel verkochte leuke olijfboompjes voor jouw tuin: