Logo Kiyoh
9.3/10
“Mijn ervaring : is het was top geregeld. De zelfde dag stond de boom nog in de...”
“Mooie gevlochten Olijfwilg besteld. Snel geleverd heldere communicatie”
“Eerst via de app wat foto's ontvangen van waar wij op zoek naar waren. Toen naar Rhoon...”

Goedkope grote vijgenbomen kopen

Klik hier voor onze vijgenbomen

Online een winterharde vijgenboom kopen

Uw onlinebomenspecialist als u een sterke winterharde en gezonde ziekte-ongevoelige vijgenboom wilt kopen.

Wilt u een simpele mediterrane boom? Dan zet u uw nieuwe vijgenboom in de hoek. Een straf waar u uw winterharde vijgenboom plezier mee doet. Uw heg, schuur of schutting is zijn beste vriend. Of u hem nu in een van uw borders of in onze pot laat staan. Het liefst in het zonnetje. Onze eigen Spaanse vijgenbomen koopt u vlot en voordelig vanaf 1,5 meter voor €77,50 in onze online webshop.

U wilt die vijgenboom graag in uw tuin vanwege zijn bijzondere bladeren. Onze Ficus carica komt die bladerenwens graag vervullen. Een vijgenboom van BoomNL is een kleine subtropische boom die in uw tuin weinig aandacht vraagt. Dan gaat u de uitdaging van vijgenkweker aan. Dan is dit het ideale winterharde vijgenras met een prima vijg. Want met en ook zonder geluk plukt u letterlijk zijn vruchten.

Grote goedkope vijgenbomen. Dat zijn de vijgenbomen van BoomNL. De eerste keer een vijg plukken en sfeerproeven doet u denken dat u al veel eerder een vijgenboom had willen hebben in uw tuin.

Klik hier voor onze vijgenbomen

Een winterharde vijgenboom kopen

Kan een vijgenboom tegen de Nederlandse winter? Zeker. Tot ongeveer -10°C kan hij het uithouden. Maar een winterhoes is wel belangrijk als het de oostenwind of noordenwind flink komt opzetten. Want uw vijgenboom kan wel bevriezen bij strenge vorst. Wilt u dat uw vijgenboom niet doodgaat? Dan moet u de boom echt inpakken extreme vorst. Wilt u dat niet? Dan laat u uw vijgenboom in onze pot staan. Dan zet u uw vijgenboom binnen in de garage of de schuur als het echt te koud wordt. Dan koopt u simpel een van onze plantenbakken én vier ijzeren wieltjes. Wilt u uw olijfboom beschermen, afdekken en inpakken tegen de vorst? Klik dan voor een winterhoes.

Slim bezig BoomNL.

Let wel op: een vijgenboom verliest in de winter niet zijn krachten, maar wel zijn bladeren.

Vijgenboom op stam kopen

We hebben uw vijgenboom al gekozen. Die we daarvoor zelf al gepland hebben. Daardoor weet u zeker dat uw vijgenboom echt winterhard is. En is volgens ons een mooie toevoeging voor uw tuin. Want alleen de mooiste vijgenstammen komen in uw tuin terecht.

Uw vijgenboom verzorgt u zo

Bereid uw vijgenbomen bij aankomst goed voor op uw tuin of balkon. Houdt bij aankomst de wortels een beetje nat. Graaf een gat in de tuin van ongeveer maximaal 30 centimeter diep. In ieder geval niet dieper dan de kluit. Geef uw boom elke week een beetje vijgenbomenmest. Zo groeit uw Spaanse vriend het hardst.

Maar ook na het poten is de verzorging van uw vijgenboom natuurlijk wel belangrijk. De vijg houdt namelijk van nat. Maar niet van te nat. En te veel mest heeft zijn voorkeur niet. Daar kan hij in de winter niet goed tegen. Regelmatig krijgen wij een vraag over het snoeien, aanplanten en verzorgen van onze vijgenbomen. Tussen november en februari wil de vijg het liefst gesnoeid worden. Knip zijn oude takken dan af. In de winter terwijl hij rust. Ten slotte houdt de vijgenboom erg van zon. Hij staat niet graag in de schaduw van bijvoorbeeld een leiboom.

Hoe groot wordt een olijfboom eigenlijk?

Ze zijn nu tussen de 150 en 200 centimeter. Maar dat ligt eraan hoe vaak en hoe goed u uw vijgenboom gaat snoeien. Maar een vijgenboom wordt sowieso nooit groter dan een metertje of vijf. Dan groeit en bloeit deze historische boom vooral vanaf juni tot laat september. Pas dan worden de kleine peerachtige vruchten eetbaar.

Voordelig uw vijgenboom online kopen

Wilt u weten hoe fris en fruitig onze vijgenbomen in uw tuin staan? Dat weet u past nadat ze er echt staan… haal uw nieuwe tuingenoot snel in de tuin.

Vijgenboom bestellen

Dit zijn onze vijgenbomen